30-04-2019 YATAĞAN SPORTİF & ALTINORDU YATAĞAN FUTBOL OKULU

2017 yılı haziran ayında Altınordu Bölge Futbol Okulları (ABFO)'na bağlı olarak Yatağan'da 100'ün üzerinde sporcu ile faaliyetine başlayan Altınordu Yatağan Futbol Okulu, kış döneminde 100'e yakın yaz dönemlerinde de 150'ye yakın sporcu ile Yatağan'da futbol eğitimi vermektedir. 

 

Yatağan'ın başarılı antrenörleri Hüseyin Çolak, Ahmet Zeybek ve Hidayet Öztürk ile ilçede önemli bir altyapı eğitimi verilirken, 6-15 yaş arası çocukların sportif anlamda gelişimine katkı sağlanıyor ve aynı zamanda onların kişisel gelişimine artı değer katılıyor.

 

Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ Maden Şubesi (TKİ) halı saha tesislerinde Altınordu Futbol Kulübü'nün denetimi ve planlamasında hizmet veren futbol okulunda yaz ve kış saati durumu ile hava durumlarının değişkenliğine göre haftasonları ve hafta içi yılın 12 ayında sportif faaliyet devam etmektedir.

 

 

Antrenörler Hüseyin Çolak, Ahmet Zeybek, Hidayet Öztürk ve Yatağan'da spora ve altyapı eğitimine gönül veren kişilerin girişimleri ile 2017 yılı sonunda, Altındordu Yatağan Futbol Okulu bünyesinde yer alan sporcuların gelişimlerine katkı sağlamak, onları yarışmacı yapabilmek, resmi müsabaka ile futbol gelişimlerine artı değer  katmak ve tecrübe kazanmalarını sağlamak amacı ile pilot takım "Yatağan Sportif" kulübü kurulmuştur.

 

Yatağan Sportif bünyesinde, resmi müsabakalarda yer alacak seviyede olan, aynı zamanda sporcuların futbol gelişimlerini sürdürmek ve takip etmek amacıyla 11-15 yaş arasında Muğla altyapı liglerinde şu anda 65 lisanslı sporcu yer almakta ve bu sporcular U11-U12-U13-U14 yaş kategorilerinde resmi maçlarda tecrübe kazanmaktadır.

 

Yatağan Sportif'in antrenman, maç, organizasyon ve gelişimini de yine antrenörler Hüseyin Çolak, Hidayet Öztürk ve Ahmet Zeybek ile spora gönül veren veliler gerçekleştirmektedir.

 

Altınordu FK ilkeleri olan "İYİ BİREY-İYİ VATANDAŞ-İYİ FUTBOLCU" ve "ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞİMİZ" görüşleri ile Yatağan'da önemli bir sportif organzasyonu sürdürdüklerini belirten Yatağan'ın başarılı antrenörü Hüseyin Çolak; "yaklaşık 10 yıldır antrenör olarak Yatağan'da futbol için mücadele eden bir kişiyim. Bu süreçte altyapıdan BAL Ligine kadar birçok organizasyonun içinde yer aldım. Şu anda da Yatağan Sportif ve Altınordu Yatağan Futbol Okulu işbirliği ile 6-15 yaş arasında ilçemizin çocuklarının futbol ve kişisel gelişimlerine katkı sağlıyoruz. Ekibimiz antrenörleri Hidayet Öztürk ve Ahmet Zeybek ile çocuklarımızın kişisel gelişimlerine, sportif gelişimlerine, futbol gelişimlerine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Onların iyi bir birey olmaları yönünde önemli bir hizmet verdiğimizi düşünüyorum. Birçok velimiz yaz-kış demeden çocuklarını kendi elleriyle bizlere teslim ediyor. Sportif bir hizmetin yanı sıra toplumsal hizmet anlamında da ilçemize değer katıyoruz bence çünkü 100-150 arası çocuğumuza, gencimize hizmet veriyor ve onların gelişimine naçizane katkı sağlıyoruz" şeklinde görüş bildirirken, yine organziasyonun antrenörlüğünü ve sorumluluğunu üstlenen Hidayet Öztürk de "Altınordu Yatağan Futbol Okulu ve Yatağan Sportif Kulübü olarak Yatağan'da önemli bir misyonu yerine getirdiğimizi düşünüyorum. 100'ün üzerinde çocuğumuza spor yaptırmak, futbol eğitimi vermek ve 100'ün üzerinde aileye temas etmek çok önemli. Yatağan Sportif ile futbolcu lisansı yaş uygunluğu gelen çocuklarımızla U11-U12-U13-U14 yaş kategorilerinde resmi müsabakalarda mücadele ediyoruz. Burada tamamen antrenör arkadaşlarımız ve birkaç gönüllü veli ile bu işi yapmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızın gelişimine katkı sağlamak, onların aşama kat ettiğini görmek, spor ile kötü alışkanlardan uzaklaştığını bilmek bizler için en önemli huzur kaynağı" dedi.

 

 

Yine oluşumun antrenörlerinden Ahmet Zeybek de şu şekilde görüşlerini açıkladı: "Altınordu Futbol Okulu ile pilot takım Yatağan Sportif olarak Yatağan'da çok önemli hizmet veriyoruz bence. Yılın 12 ayı futbol eğitimi için hazırız. yılın birçok döneminde Altınordu'nun özel turnuvaları için sporcularımız ile İzmir ve Kuşadası'nda Altınordu'nun turnuvalarında yer alıyoruz. Orada futbol coşkusunu yaşıyoruz hep birlikte, otelde kamp yapıyor ülkedeki tüm şehirlerden diğer okullarla maçlar yapıyoruz. Bu da çocuklarımız için önemli ve yeteneklerini sergiyecekleri, gösterecekleri bir durum. Yaz döneminde Datça, Bodrum gibi turizm beldelerine geziler yapıyoruz ve aynı zamanda oradaki futbol okulları ile dostluk maçları yapıyoruz. Futbolun yanında sosyal bir etkinlik de sağlıyoruz bir bakıma. Futbol sezonu içinde de Yatağan Sportif ile Muğla'daki resmi liglerde 11-14 yaş kategorisinde mücadele ediyoruz, resmi maç heyecanını tadıyoruz".

 

Yatağan Sportif Kulübü ve Altınordu Yatağan Futbol Okulu, Yatağan'daki tesis sıkıntılarına rağmen çalışmalarına Yatağan Termik Enerji AŞ Sosyal Tesisleri TKİ Halı saha ve
Kaya Köstepen Stadı'nda devam etmektedir. Organizasyon için daha detaylı bilgi ve çalışmaların akıbeti, maç sonuçları, turnuva ve gelişim haberlerine 
"Yatağan Sportif" - "Altınordu Yatağan Futbol Okulu" facebook ve instagram sosyal hesaplrından ulaşabilirsiniz. 

 

Yatağan Sportif ve Altınordu Yatağan Futbol Okulu İLETİŞİM ADRESLERİ:

 

İRTİBAT NUMARALARI

0 505 779 59 78
0 530 205 14 94
0 507 668 69 38

 

E-posta: yatagansportif@gmail.com




YATAĞAN SPORTİF & ALTINORDU YATAĞAN FUTBOL OKULU Diğer Yazıları
Çok Okunan Haberler