21-06-2016 EURO 2016

En İYi Üçüncü Olabilmemiz İçin Gerekenler!

A Milli Takımı'mız EURO 2016'da en iyi üçüncüler arasına girebilmek için Çek Cumhuriyeti'ni 2 farklı yenip E Grubu'nda İrlanda ve İsveç'in puan kaybetmesini bekleyecek.

En İYi Üçüncü Olabilmemiz İçin Gerekenler!

Euro 2016’ya çok iddialı gelmiştik. Ancak turnuvada işler hiç de istediğimiz gibi gitmiyor. İlk maçta hiçbir varlık gösteremeden Hırvatistan’a 1-0 kaybetmiştik...

 

Grubun favorisi İspanya önünde de değişen bir şey olmadı. Yine kötü bir futbol sergiledik, sahadan 3-0 yenik ayrıldık. İlk iki maçta 0 çeksek de hâlâ hiçbir şey bitmiş değil.

 

Milli Takımımız'ın en iyi üçüncüler arasına girmek için beraberlik beklediği Romanya - Arnavutluk maçından istediği sonuç gelmedi ancak ihtimale yeni bir boyut geldi.

 

Çek Cumhuriyeti'ni yenmesi halinde, Romanya - Arnavutluk maçından gelecek beraberlikle bu grubun 3.'sünü geride bırakacak olan Türkiye, Arnavutluk'un 3. olmasıyla hedefini değiştirmek zorunda kaldı.

 

Türkiye'nin, Romanya'yı 1-0 yenerek grubunu 3 puan ve -2 averajla 3. sırada tamamlayan Arnavutluk'u geride bırakması için Çekler'i en az 2 farkla yenmesi gerekecek.

 

Şu anda -4 averaja sahip olan Türkiye, rakibini 2-0, 3-1 ve benzeri sonuçlara yenmesi halinde averajını -2'ye çekecek ve grubu 1 gol atarak bitiren Arnavutluk'tan daha çok gol attığı için rakibini geride bırakmış olacak.

 

E GRUBU'NDA SÜRPRİZ OLMAZSA...
Arnavutluk'u geride bırakırsak düşünmemiz gereken bir hesap daha olacak... E Grubu'nda son maçlarda İrlanda Cumhuriyeti-İtalya ile İsveç'te Belçika ile oynayacak.

Grubun 3. ve 4. sırasında bulunan İsveç ve İrlanda'nın şu anda 1'er puanı bulunuyor. Son maçlarda İsveç ve İrlanda'nın yenilmesi veya berabere kalması durumunda Millilerimiz en iyi 3.'ler arasında bir üst tura çıkma şansı yakalamış olacak.

 

En iyi 3.’ler arasına girmek için sırasıyla bakılacaklar:

En çok puan toplama
Gol averajı
Atılan gol sayısı
2015 UEFA Sıralaması




Etiketler : euro 2016
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER EURO 2016 HABERLERİ
Çok Okunan Haberler