18-03-2016 FUTBOL

''Bebek'' Yüzlü Katil

Bugüne kadar yazdığım yazılarda, olayları hakem kararları üzerinden değerlendirme yoluna hiç gitmedim. Hakem hatalarının, olası şeyler olduğunu söyledim. Hakemleri hep savundum.

''Bebek'' Yüzlü Katil

Dün akşam ki Braga-Fenerbahçe maçından sonra da böyle yapmak isterdim.  Futbolun ve oyunun içinde olan meseleleri konuşmak, değerlendirmek, sizle paylaşmak isterdim.
   Ama ne yazık ki maçın hakemi: ‘Ivan Bebek’  böyle bir imkân bırakmadı. Öyle bir yönetim gösterdi ki, futbolu konuşmak mümkün değil. Hakem yaptığı hatalarla, oyunun gidişatını tamamen değiştirdi. Sonuca etki eden en önemli isim kesinlikle: Bebek’ti.
   Maç başladığında, sergilediği tavır çok iticiydi. Maçı ve Fenerbahçeli oyuncuları gerdi. Fenerbahçe maçı sekiz kişi bitirdiyse, buna sebep olan faktör tartışmasız: Ivan Bebek’ti.
   Mehmet Topal’a orta sahada, maçın ilk dakikalarında; aldatmaya yönelik hareketten sarı kart verdi. Bunu yaparak Fener’e el freni çektirdi. Topal, kendi kimliğiyle oynayamadı. Karttan kaçınarak oynamak zorunda kaldı. Ama Ivan Bebek hakemken, bu mümkün olmadı.
   Bu pozisyon sonrasında da, Fenerbahçeli oyunculara tereddütsüz kartlarını çıkardı. Bragalılara ise çok daha esnek davrandı. Hatta sarı-lacivertlilerin her mücadele çabasında, oyunu Braga lehine faullerle kesti.
   İlk yarı bittiğinde Mehmet Topal, Van Persie ve Josef kart görmüşlerdi. Burada ki Josef’in gördüğü kart da çok ilginçti. Yanlış taç atışı kullandığı için kendi takım arkadaşına kızarken, hakemden sarı kart gördü. Bu pozisyon sonrası, ilk kez itiraz eden Vitor Pereira; çok da şiddetli olmayan itirazı sonucu hemen tribüne gönderildi. Bu olay maçın gidişatını elbette etkiledi. Olayın sorumlusu ise Pereira’dan çok: Ivan Bebek’ti.
   Hakemin ilk yarıda yaptığı bunca hata ve Braga’nın ofsayt golü bile kanaryayı durduramadı. Fenerbahçe ilk yarıyı 1-1 eşitlikle bitirmesini bildi.
   Ama hakemin şovu henüz bitmemişti. Hatta daha büyük kısmını ikinci yarıya saklamıştı.
   Her şey Fenerbahçe lehine devam ederken, Braga bile kaderine razı gözükürken; Ivan Bebek penaltı kararı verdi. Bu karar da bence hatalıydı. Ama diyelim ki hakem verdi. O zaman da Topal’a kart vermemesi gerekirdi. Çünkü kasti bir müdahale kesinlikle yoktu. O top eline gelmese, vücuduna gelip uzaklaşacaktı. Kısacası bu pozisyonda Fenerbahçe durduruldu. Braga ise maça ortak edildi. Bunun müsebbibi ise: Ivan Bebek’ti.
   Bu dakikadan sonra zaten Fenerbahçe çözüldü. Braga bulduğu moral ve hakem desteği ile yapması gerekeni yaptı. Ama Bebek durdu sanıyorsanız, yanılıyorsunuz.
   Oyun 4-1’e gelmişken ve her şey bitmiş gözükürken; ağır bir kartla Alper’i de attı. Maçı iyice gerdi. Bu tahriklere dayanamayan Volkan Şen de atıldı. Uzatmalarda iki takımda sonucu kabullenmişken; maçı bitirmeyerek, sahanın karışmasına sebebiyet veren de: Hakem Ivan Bebek’ti. 
   Zaten daha ne olsun? Bir hakem maçın kaderine nasıl etki eder desek ve bir senaryo yazsak; herhalde böyle başarılı bir film çekemezdik. Ivan Bebek, dün gece Fenerbahçe’yi eledi. Hem de bunu bir başına, elindeki düdükle yaptı.
   Pereira çok güzel bir laf söyledi: ‘’Bu seviyelerde böyle hakem yönetimleri olmamalı’’, dedi. Ne yazık ki bu isyanında yerden göğe kadar haklıydı.
   Fenerbahçe’nin dün akşam hakkı yendi. Emekleri boşa çıkarıldı. Hak etmediği şekilde Avrupa kupalarının dışına itildi. 
  Ivan Bebek, dün akşam söylenecek söz bırakmadı!
  Gerçekten futbol ve Fenerbahçe gözlerimizin önünde katledildi. Bu cinayetin de sadece bir zanlısı var: O da Ivan Bebek…
   

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER FUTBOL HABERLERİ
Çok Okunan Haberler