17-06-2016 EURO 2016

Nuri ve Olcay basın toplantısı düzenledi

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu'ndaki ikinci maçında İspanya ile karşılaşacak A Milli Takım'ın deneyimli oyuncuları Nuri Şahin ile Olcay Şahan, ay-yıldızlı ekibin kamp yaptığı Saint Cyr sur Mer bölgesindeki Turkcell Medya Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Nuri ve Olcay basın toplantısı düzenledi

Hırvatistan maçından sonra morallerin bozulmasını normal karşıladıklarını belirten Nuri, "İspanya maçı hazırlıklarıyla moralleri düzeltmeye çalıştık ve bunu başardığımızı düşünüyorum. Son iki gündür takımın havası gayet iyi. Hırvatistan maçında bize yakışmayan bir futbol oynadığımızın farkındayız. Moralimiz yüksek ve motive olarak yarın Hırvatistan maçındaki hatamızı düzeltiriz." dedi.

Nuri Şahin, İspanya maçında 3 puana talip olduklarını aktararak, "İnşallah üzerimizdeki heyecanı atarak, son periyottaki milli takımımız yeniden sahada olur. O ruhla sahada olduğumuz her maçta 3 puana talibiz. İspanya, inanılmaz kuvvetli bir takım. İşimiz hiç kolay değil ama kendi oyunumuzu oynadığımızda her zaman şansımız olmuştur." ifadelerini kullandı.

 

"Kimsenin küsmeye hakkı yok"

Almanya'nın Borussia Dortmund takımında forma giyen milli oyuncu, 23 kişilik kadronun milli bir görevde olduğunu ve kimsenin forma giymediği için küsmeye hakkı olmadığını vurguladı.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in hak edene formayı teslim ettiğini anlatan Nuri, şunları kaydetti:

"Buraya 23 kişilik kadroyla geldik. Hoca formayı kime verirse, o kesinlikle hak etmiştir. İlk maç oynamadım, gönül her karşılaşmada yer almayı ister ama sahaya çıkan ilk 11'i ve sonradan giren 3 arkadaşımızı desteklemek bizim görevimiz. Milli takım, 23 kişilik bir milli görev. Kimse egosuyla davranamaz. Herkes idmanda yüzde 100'ünü sahaya koyar, sonrasında kararı hocamız verir. Hiç kimsenin 'Ben küstüm. Bana forma verilmedi.' deme hakkı yok. Böyle bir havaya girilirse başta kaptanımız Arda, sonra da biz tecrübeli futbolcular onun yolunu keseriz. 1,5 senedir sakattım. Buraya gelmek benim için çok büyük şans ve mutluluk. 27 yaşındayım ve büyük turnuva görmedim. Onun heyecanıyla geldim."

 

"Ozan ve Emre konusunu büyütmek doğru değil"

Milli futbolcu, Ozan Tufan'ın Hırvatistan maçında Modric'in golünden önce saçını düzeltmesinin ve Emre Mor'un Modric ile fotoğraf çekilmek için beklemesinin gereksiz yere büyütüldüğünü belirtti.

"Ozan'ın saçına o anda dokunması, onun açısından güzel olmadı." diyen Nuri Şahin, şöyle devam etti:

"Bunu bu kadar büyütmek ve kullanmak doğru değil. 21 yaşındaki ve önümüzdeki 10-15 sene Türk futboluna hizmet edecek bir insandan bahsediyoruz. O anda ilk izlediğimde 'Ah keşke.' dedim ama bunu her futbolcuda görebilirsin. O kadar üzerine gidilmesini ve Ozan'ın yerden yere vurulmasını saçma buluyorum. Bunların hepsi bizim değerimiz, ülkemize ve milli takıma hizmet edecek insanlar. Onları korumamız lazım. Ozan Tufan, Arda Turan, Olcay Şahan, Nuri Şahin gibi futbolcuların kolay yetişmediği bir ülkede yaşıyoruz."

Nuri, Emre Mor'un maç sonrasında Modric ile fotoğraf çekilmesinin tuhaf karşılanabileceğini dile getirerek, "Herkesin morali bozukken Emre fotoğraf çekildi ama 18 yaşındaki bir çocuktan bahsediyoruz. Bundan 3 ay önce Emre'ye bu tarihlerde nerede olacağını sorsanız, 'Tatilde.' cevabını alırdınız. Çocuğun buraya geleceği aklının ucundan bile geçmemiş. Birden Avrupa Şampiyonası'nda süre alan, Türkiye'nin ve Avrupa'nın konuştuğu, Borussia Dortmund'a transfer olan birinden bahsediyoruz. Bence büyük bir hata değil ama profesyonellik açısından öğreneceği şeyler var." şeklinde görüş bildirdi.

 

"Casillas İspanya futboluna damga vurmuş bir marka"

Nuri Şahin, İspanya Milli Takımı'nın kaptanı Iker Casillas'ın İspanya futboluna damga vurmuş bir marka olduğunu aktardı.

Gruptaki ilk maçta Casillas'ın yedek kalmasını sürpriz olarak nitelendiren deneyimli oyuncu, "Casillas İspanya futboluna damga vurmuş bir marka. Onunla bir sezon oynama şansı yakaladım. Bana çok yardımcı oldu. Casillas'ın oynamaması çok büyük sürpriz ama onun yerine geçen de senelerdir Manchester United'ı taşıyan De Gea." diye konuştu.

İspanya Milli Takımı'nın tecrübeli oyuncusu Andres Iniesta'nın inanılmaz bir futbolcu olduğunu anlatan Nuri, "Iniesta inanılmaz ve hayranlıkla izlediğim bir futbolcu. Benim için dünya yıldızı, sadece futbolu değil, mütevazılığıyla, saha içi davranışlarıyla, rakibine her zaman saygı duymasıyla aynı zamanda mükemmel bir insan. Sadece 90 dakikada canavara dönüşüyor. Umarım bir gün hak ettiği FIFA Ballon d'Or dedikleri şeyi kazanır. Çünkü bu kalitede bir futbolcu ve insan kesinlikle o ödülü hak ediyor. Umarım yarın iyi gününde olmaz ama ondan sonra güzel oynar." değerlendirmesinde bulundu.

Nuri, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'i de "Futbol aşığı." diye tanımlayarak, "Fatih hoca kadar maç izleyen bir insan tanımadım. Hoca, mücadeleci ve ülke futboluna kendisini adamış biri. Oyuncularıyla diyaloğu oldukça iyi. Ne hissettiğini ve sana hangi mesajı vermek istediğini bir bakışı ve sözüyle belirtiyor. Babacan ve cesur biri." ifadelerini kullandı.

Şampiyonada şimdiye kadar kendisini en çok etkileyen takımın İtalya olduğunu vurgulayan Nuri Şahin, "İtalya beni inanılmaz etkiledi. İlk 11'i gördüğümde son senelerden düşük olduğunu düşündüm. Belçika'ya karşı inanılmaz tempolu bir maç çıkardılar. Yaş ortalaması çok yüksek. 3-5-2'yi yemiş yutmuşlar. Egosu olmayan bir takımdı. Benim için maçın sahnesi Buffon'un son dakikada sevinmesi. Adam 11. turnuvasını oynuyor ama ilk gibi seviniyor. Benim çok hoşuma gitti." diyerek sözlerini tamamladı.

 

Olcay Şahan: "İspanya'dan puan alacağımızı düşünüyorum"

A Milli Takım'ın deneyimli oyuncusu Olcay Şahan ise Hırvatistan maçındaki hatalarını analiz ettiklerini ve İspanya'dan puan veya puanlar alacaklarına inandığını ifade etti.

İspanya mücadelesine iyi hazırlandıklarını anlatan Olcay, "Moralimiz bozuktu ama Hırvatistan maçını analiz ederek, hatalarımızı gördük. İspanya karşılaşmasına iyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Bu müsabakadan puan veya puanlarla ayrılacağımıza inanıyorum." şeklinde görüş belirtti.

Son iki turnuvanın şampiyonuna karşı oynayacaklarını hatırlatan ay-yıldızlı futbolcu, "Kazanmak için sahaya çıkacağız. Bunun için şansımız var ve kazanacağımıza inanıyoruz. Hocamız bizi maça çok iyi hazırladı." diye konuştu.

Olcay Şahan, Hırvatistan maçında kendilerine yakışmayan, kötü bir futbol oynadıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Hırvatistan maçında kötü ve bize yakışmayan bir futbol oynadık. Mağlubiyete çok üzüldük. Oynadığımız futbolu kendimize yakıştıramadık. Kaliteli bir takım olduğumuzu herkes biliyor. Bu yüzden İspanya maçında şansımızın büyük olduğunu düşünüyoruz ve kendimize inanıyoruz."

Milli takımın orta sahasındaki rekabetin sorulması üzerine Olcay, "Buradaki 23 kişi, Türkiye'yi temsil ediyoruz. Hepimizin hedefi aynı. Ülkemizin başarısı için elimizden gelenin en iyisini yapmak istiyoruz. Kim oynarsa oynasın bu ülke için savaşacaktır. Bunu da yarın göreceğiz." şeklinde görüş bildirdi.

 

"Emre Mor ve Ozan Tufan olayını normal karşılıyorum"

Olcay Şahan, Hırvatistan maçından sonra rakip takımın yıldızı Luka Modric ile fotoğraf çekilmek için bekleyen ve bundan dolayı eleştirilen 18 yaşındaki Emre Mor'a destek verdi.

Modric'in golünden önce saçını düzelttiği için eleştirilen Ozan Tufan'a da değinen Olcay, "Emre'nin fotoğraf çekilmesini normal karşılıyorum. Avrupa'nın yıldızlarıyla rakibiz. Emre'nin gözünde biz de bir yıldızız. 18 yaşında Danimarka'da 3 ay içinde parlamış bir isim. Bunları normal karşılıyorum ama medyanın abartması bizi üzüyor. Ozan, inşallah yarın bir gol atar ve cevabını kendisi verir." ifadelerini kullandı.

Turnuvada şu ana kadar en beğendiği takımın İtalya olduğunu açıklayan Olcay, "İtalya bizi biraz etkiledi. Yaş ortalaması yüksek bir takım. Gol attıklarında hayatlarında ilk kez gol atmış gibi seviniyorlar. İtalya'nın futbolu ve disiplini bizi etkiledi." diyerek sözlerini tamamladı.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER EURO 2016 HABERLERİ
Çok Okunan Haberler