17-06-2016 EURO 2016

Fatih Terim ve Arda Turan Basın Toplantısı Düzenledi

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve takım kaptanı Arda Turan, yarın İspanya ile oynanacak 2016 Avrupa Şampiyonası D Grubu karşılaşması öncesi maçın oynanacağı Nice Stadyumu'nda basın toplantısı düzenledi.

Fatih Terim ve Arda Turan Basın Toplantısı Düzenledi

Fatih Terim, basın toplantısında İspanya'nın rakiplerini kendi yarı alanına hapsettiği belirtilerek, yarınki maçta Türkiye'nin geri yaslanıp yaslanmayacağının sorulması üzerine, şunları kaydetti:

"Farz edelim ki yaslanmak istemiyorsunuz. İspanya sizi yaslamaz mı? Yaslar. Bu gerçeği kabul ederek hareket etmek lazım. İspanya, belki de dünyanın en iyi takımlarından bir tanesi. Saygıyla bunu söylemek lazım ancak futbol, sahada oynanıyor. Biz de elimizden gelenin en iyisini yaparak, kendimize ait oyunu sergilemeye çalışacağız. Bakalım ne olacak. İspanya, çok komplike ve oyun anlayışı buna yatkın olduğu için böyle bir senaryo beklemek yanlış olmaz."

İspanya maçında beraberliğin tatmin edici olacağını bildiren Terim, "Yarın beraberlik muhakkak ki tatmin edici olur. Turnuvalarda ne kadar şansınız devam ederse o kadar ümitlisiniz demektir. Bu, iddiamızı son maça taşımak olur. Makul ve bizim için doğru olabilir." ifadelerini kullandı.

 

"Arda, çok yetenekli bir oyuncu"

Arda Turan'ın Barcelona'daki performansını değerlendiren Fatih Terim, Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique ile aynı görüşte olmamalarının doğal karşılanması gerektiğini vurgulayarak, "Luis Enrique ile benim ayrı görüşlerde olmamız çok doğal. İkimize de saygı duymak zorundasınız. Onun Arda'yı nasıl oynattığı beni, benim Arda'yı nerede oynattığım ise onu ilgilendirmez. Arda, orta sahada, kenarlarda, santrafor arkası da oynayabilir. Çok yetenekli bir oyuncu. Herkes kendine göre bir yerde Arda'yı oynatıyor, herkes de kendine göre haklı." diye konuştu.

 

"Başarısızlık da paylaşılmalıdır"

Fatih Terim, olası başarısızlıkların sadece bir oyuncuya bağlanamayacağını dile getirdi.

"Ortada bir başarı varsa herkesindir. Başarısızlık da paylaşılmalıdır." diyen Terim, "Kollektif bir spor yapıyoruz. Genel olarak başarısızlıklar teknik direktörlere çıkar ama başarı paylaştırılır. Oyuncuların tek başına sorumluluk almasını doğru bulmuyorum. Sorumluluklar ve sorumsuzluklar, başarılar ve başarısızlıklar paylaşılmalıdır. Yüzdesi herkes için aynı olmayabilir ama bir oyuncuyu tek başına itham etmek yanlış olur. Herkesin bu konuda sorumluluğu vardır. Her şeyi bir kişiye ihale etmek, yıkmak yanlış olur." şeklinde konuştu.

 

"Milli takımda çok mutluyum"

Fatih Terim, dün A Milli Takım kampını takip eden basın mensuplarıyla yaptığı sohbette söylediği bazı sözlerin yanlış anlaşıldığını belirtti.

Sohbet toplantısında özetle Avrupa Şampiyonası sonrası için "Benle veya bensiz milli takım devam ediyor." ifadelerini kullanan Terim, şöyle devam etti:

"Dünkü sohbet sırasında 'Bu şampiyona bitiyor, milli takımla iki ay sonra Hırvatistan ile oynuyoruz. Avrupa Şampiyonası dünyanın sonu değil. Dünya Kupası ile devam ediyoruz. Benle veya bensiz milli takım devam ediyor' dedim. Yanlış anlaşılmış. Milli takımda çok mutlu olduğumu ifade ediyorum ancak hayatın ne getireceği belli olmaz. Öyle bir şey olursa, sizden de bir şey saklamam."

Arda Turan'ın basın toplantısında genç oyuncuların eleştirilmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirmesiyle ilgili de konuşan Fatih Terim, "Arda çok dolmuş. Ülkemiz acımasız ama başka ülkelerin de acımasızlığı eklenince ortaya hoş olmayan bir tablo çıkıyor. Kaybettiğiniz zaman hiç konu olmayacak mevzular büyütülüyor, dramatize ediliyor, senaryolar değişiyor, akıl almaz noktalara gidiyor. Bütün oyuncular her şeyden haberdar oluyor. Bu yüzden bazı acımasızlıklar karşısında iniş ve çıkışlar yaşıyorlar." şeklinde görüş belirtti.

Ay-yıldızın olduğu yerde hassas olduklarını vurgulayan Terim, sözlerini şöyle tamamladı:

"15-16 maçtır bu ülkeyi sevince boğmuş, bazı kesimler tarafından beklenmeyen reaksiyonlar gösteren milli takım grubunun bir maç kaybettikten sonra bazılarının inlerinden çıkıp, tekrar devam etmeleri takım üzerinde olumsuz etki yapıyor. Onun sıkıntısını biz çekiyoruz. Açıkçası takımımın bir değil 5 kez kaybetme hakkı var. Sonuç olarak, dünyanın her tarafından mağlubiyet eleştirilir. Alman basını espri ile yaklaştı, ben de çok nahoş bulmuyorum ama biz mevzunun üstüne atladık. Ozan'ın saçındayız. Ozan çok genç bir çocuk. Ondan dolayı gol yemedik. Arda da bunlardan dolayı dolmuş. Onu da hoş görmek lazım. Bu takım, tüm ülkenin. Çocuklarımıza biraz dokunmayalım. Kaybetseler de hesabı verecek olan onlar değil, biziz. Daha güzel şeylerden bahsetmekte yarar var. Oyuncularıma güveniyorum. Türk Milli Takımı, herkes tarafından 'ellerinden geleni yaptılar' cümlesini hak edecek bir oyun ortaya koyduktan sonra sonucun hiçbir önemi yok. Türk insanı, Hırvatistan maçında oyuncularımızın savaşını görmediği için üzüldü. Onda haklılar. Bir daha inşallah böyle bir şey görmeyecekler."

 

Arda Turan: "Yarın çıkıp futbolumuzu oynayacağız ve puan almaya çalışacağız"

Arda Turan, basın toplantısında Hırvatistan maçını kaybetmenin üzerilerinde baskı oluşturmadığını belirterek, "Yenilgiye sadece üzüldük. Yarın çıkıp futbolumuzu oynayacağız ve puan almaya çalışacağız. Turnuvanın statüsü gereği en iyi üçüncüler de gruptan çıkıyor. Hala çok şansımız ve alınabilecek 6 puan var. İspanya'ya karşı kazanmak çok zor ama puan veya puanlar alırsak, gruptan çıkabileceğimizi düşünüyorum. Gruptan çıktıktan sonra her şey bizim için değişebilir." diye konuştu.

Turnuvadaki ilk maçlarında heyecana yenik düştüklerini aktaran Arda Turan, İspanya mücadelesinde farklı bir görüntü çizeceklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"Hırvatistan maçı turnuvanın ilk maçıydı. Bu seviyeleri oynamış oyuncu sayımız çok azdı. Bunun heyecanına yenilmemiz ve baskı hissetmemiz çok normaldi. Aslında golden sonra ben de dahil bir dağılma yaşadığımız için bu duruma düştük. Açıkçası 1-0 bizim için kötü sonuç olmadı. 15 maç boyunca çok iyi performans sergilemiş bir milli takım var. Buraya geldiğimiz için başarılı bir takımız. Burada enteresan işler yapabiliriz ama futbolun içinde bunlar var. Henüz bir maç kaybettik. Hırvatistan maçında dersler çıkararak, İspanya müsabakasında sonuna kadar mücadele edeceğiz. Kazanıp veya kazanamayacağımızı bilmiyorum ama ilk maçtaki görüntümüzden uzak, daha dirayetli ve dinç bir takım olacağımıza inanıyorum."

Milli oyuncu, Hırvatistan maçından sonra özür dilediğinin hatırlatılması üzerine, "Bu baskının olması normal. Kendi performansım hakkında konuştum. Takım arkadaşlarımı mücadelelerinden dolayı tebrik ettim. Kendime olan payı aldım sadece. Futbolun içinde böyle şeyler var. Turnuvanın ilk maçıydı. Hata yapmamız normal. Daha önce de turnuvaların ilk maçlarında hata yapmıştık. Bunun altından kalkabileceğimizi düşünüyorum. Benimki sadece bir sorumluluk almaydı." ifadelerini kullandı.

 

"Bizim için başarısızlık, oyun olarak kötü performans"

Arda Turan, Avrupa Şampiyonası'na katılım hakkı elde etmenin başarı olduğunu, bundan sonraki süreçte iyi futbol oynamalarının önemine değindi.

Amaçlarının iyi futbol oynamak olduğunu anlatan Arda, "Bizim için başarısızlık kısmını geçtik. Turnuvada olabilmek bizim için başarıydı. Bundan sonrası için de başarısızlık oyun olarak kötü performans olacaktır. İyi futbol sergileyip gruptan çıkamazsak, gönlüm ve vicdanım rahat şekilde eve döneceğim." şeklinde konuştu.

Hırvatistan maçında Luka Modric'in golünden önce saçını düzelttiği için eleştirilen Ozan Tufan ile karşılaşma sonrası Modric ile fotoğraf çektiren Emre Mor'a sahip çıkan A Milli Takım'ın kaptanı, şöyle devam etti:

"Ülkemde hakaret ve dalga geçmenin eleştiri kıvamında algılanması ve genç arkadaşlarımın acımasızca eleştirilmesi beni ister istemez üzüyor. Onlar genç oyuncular ve hakkıyla bu ülkenin formasını taşımaya çalışıyorlar. Elinden gelenin en iyisini yapmaya uğraşıyorlar. 15 maç kazandıktan sonra, Avrupa Şampiyonası'nda bir maç kaybettik diye onlara bunu yapmanın haksızlık olduğunu düşünüyorum. O yüzden bu beni üzüyor. Sıkıntımın ve moralsizliğimin sebebi bu."

 

"Barcelona'da devam etmek istiyorum"

Basın toplantısında genellikle İspanyol gazetecilerin sorularına muhatap olan Arda Turan, İspanya'daki geleceğiyle ilgili, "Barcelona'da çok mutluyum ve devam etmek istiyorum ama şu anda sadece Avrupa Şampiyonası'nı düşünüyorum. Barcelona benim hayalim ve hayalimi yaşıyorum." dedi.

A Milli Takım'da Barcelona'dakinden farklı görev ve sorumlulukları bulunduğunu vurgulayan ay-yıldızlı oyuncu, "Milli takımda farklı bir bölgede oynuyorum. Barcelona'da daha çok orta sahada görev alıyorum. Milli takımda ise hücuma yönelik oynuyorum. Burada aldığım sorumluluklar daha değişik. Milli takımda ofansif anlamda etkili olmalıyım. Barcelona'da ise daha farklı görevlerim var. Defansif olarak da çok fazla çalışmalıyım. Milli takımdaki görevlerim mevki açısından zaman zaman değişikliğe uğruyor ama ben farklı bölgelerde oynayabilen bir oyuncuyum. Benim için problem yok." şeklinde görüş belirtti.

Bir İspanyol gazetecinin, "Avrupa Şampiyonası'nda Atletico Madrid'de yaptıklarını yeniden ispat etme şansın var." şeklindeki yorumu üzerine Arda, "Benim bir şeyi ispatlamaya ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum. Sadece çıkıp ülkem için elimden geleni yapmaya çalışacağım. Bu kadar zamanda sizlere bir şey ispatlayamadıysam, bundan sonra da ispatlamam zor olur. Onun için sadece kendi işime bakacağım." açıklamasında bulundu.

Arda Turan, Fenerbahçe'den ayrılan milli oyuncu Gökhan Gönül'ün adının Barcelona ile geçtiğinin hatırlatılarak, Gökhan'ın Barcelona'da oynayabilecek kalitede olup olmadığının sorulmasına karşılık, "Gökhan Gönül çok kaliteli ve yetenekli oyuncu. Her takımda oynayabilecek yeteneğe sahip ama burada başkalarının transferi hakkında konuşmak durumunda değilim." ifadelerini kullandı.

İspanya ve Almanya'nın turnuvanın favorisi olduğunu belirten Arda Turan, "Futbol mantalitesi olarak İspanya'yı beğeniyorum. İspanya ve Almanya'nın favori olduğunu düşünüyorum ama futbolun ne getireceği bilinmez. Tabii ki Fransa'nın ev sahibi avantajı var." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Anadolu Ajansı




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER EURO 2016 HABERLERİ
Çok Okunan Haberler